lördag 8 december 2012

Jag saknar dig!!!

Jag har läst boken "Jag saknar dig,jag saknar dig" som är skriven av Peter Pohl och av Kinna Gieth.
Huvudpersonena i boken är Tinna och Cilla. De är enäggstvillingar och de ska fylla fjorton år. Men det kommer Cilla inte vara med om , hon kommer att dö i en trafikolycka på sin mammas födelsedag. det är det värsta som hänt Tina. Faktiskt handlar boken mest om hur Tina måste fortsätta livet utan sin egna syster.

Jag tyckte bocken var jätte bra men jätte sorlig också. När jag läste boken så tänkte jag mest på hur jobbigt det måste vara för Tina att leva utan sin syster. Men jag tänkte också på hur duktig hon är som klarar av att göra klart Cillas teater som Cilla inte han göra klart.

Jag tänkte på detta för att boken är så sorlig och på nästan varje ny sida hände något dåligt. Men på några sidor hände ju bra saker också.

Jag ger boken 10/10 poäng för att den här bocken är jätte bra!!!
Jag rekommenderar den här bocken till dem som gillar sorliga men ändå spännande böcker!!!


    




Recension

Jag har läst boken "En sån där vidrig bok där mamman dör". Författaren heter Sonya Sones.
Boken handlar om en tjej som heter Ruby. Hennes mamma dog och hon fick flytta bort till sin pappa i Los Angeles. Hon hade aldrig träffat sin pappa förut, för att hennes pappa skilde sig från Rubys mamma innan Ruby var född.

 När jag läste boken tänkte jag på barn som inte hade några föräldrar. Jag tänkte på det för att Rubys mamma dog och hon är jätte ledsen och saknar henne jätte mycket och jag tänkte på barn som inte hade någon familj och hur dåligt de hade det.
Mitt citat : "Jag saknar dig mycket." Hon skrev ett brev till hennes mamma.

Jag tycker boken var ganska bra. Jag ger boken betyget 3/5 och jag rekommenderar denna bok för dom som gillar att läsa mycket.


Bokens framsida!

torsdag 6 december 2012

Rosa

                                         Rosa

Boken jag har läst heter  Rosa hon är 12 år gammal och bor med sin mamma Pia och sin store syster Blenda.  Hon brukar sakna sin pappa men hon träffar honom  ofta på loven så det är inga problem för henne. Rosa har en grannkommpis som heter Ville dom brukar gå till skolan med varandra lita på varanda och hänga lite med varandra så dom är ganska bra kompisar, fast när jag läste boken så tänkte jag på Lionell vi är också ganska bra vänner med varandra och varför jag just väljer Lionell är för att vi är också grannar med varandra och brukar också göra såna saker. Rosa har också gjort en film som heter Livet enligt Rosa.

Jag ger boken 60 av 100  jag tycker boken var ganska bra och rolig och jag tycker att ni borde tästa att läsa den. Författaren är Fany Ambjörnsson.




Inbrott på skolan, Lena Lilleste!

Jag har läst ut boken: Inbrott på skolan och den är skriven av: Lena Lilleste.
Bokens huvud personer är: 2 killar som är 12 år gamla. Dom heter Tommy och Flisen och dom är bästa vänner. En dag i skolan när Tommy har lektion blir det ett falsk alarm och alla går ut från skolan men Tommy är kvar sist..  Hans lärare pratade om deras klass kassa. Dom har lyckats samla in 3000 kr från saker dom hade sålt.. Då får Tommy en läskig idé. Han tänker stjäla klass kassan.
Min Koppling: Jag har också varit med om alarmen. :)

När jag läste boken så tänkte jag på att Tommy har ett väldigt spännande liv...  Jag ger boken  4/5 för att den var bra men klurig..
Jag rekomenderar boken till dom som gillar spänning 

vinter i mumindalen

Min bok heter Vinter i mumindalen.Författaren är Tove Jansson. huvudpersonen är ett littet mumintrol som heter My. My vaknar ur sitt ide men sen kan hon inte somna om. Allt är vitt och kaltt hon känner sig ensam. Men när hon har varit ensam i den kalla och vita snön har hon uptäckt att det fanns många roliga saker att göra tex åka pulka. Jag tänkte att det kanske är lika roligt som det låter men jag vet faktist inte vrf. Jag tycker den har boken är bra så jag skulle ge boken 8 stjärnor av 10. Jag tycker att folk som gillar vintern bodde läsa denna bok.

Recension

Jag har läst ut boken "Mary-Kate och Ashley Sweet 16" Den är skriven av Kieran Scott och har 136 sidor.
Mary-Kate och Ashley är huvudpersonerna i boken.

Boken handlar om två tjejer som ska jobba i en musikfestival under sommarlovet.
Tjejerna ville tjäna lite pengar och dom ville visa sina föräldrar att dom kunde ta hand om sig själva under sommarlovet. När dom åkte iväg så åkte dom fel avfart och dom var rädda att dom skulle komma försent till jobbet. Ashley såg en person och frågade om han kunde hjälpa till och han sa ja.
Han berättade vart dom skulle åka och dom åkte rätt avfart.
När dom var framme i musikfestivalen så tyckte dom att det var jätte fint där.
Men när dom skulle fråga vart deras rum ligger så var husvärden är på dom för att dom kom försenad till festivalen. Mary-Kate ringde hennes kille men innan hon ringde så krockade hon med nån kille, och hon blev lite kär i honom..

Jag tyckte att boken var bra!

Jag fick inga speciella tankar när jag läste den här boken denna gång.

Ett citat ur boken " Vem kunde ana att Pennys familj har sådan problem med pengar? suckade Ashley"
Jag valde denna citat för det var synd för Pennys familj som har problem med pengarna.

Jag ger boken 5/5 i betyg för den var rätt bra bok som jag läste.
Jag skulle rekomendera den här boken som gillar lite romantik och lite drama.

tisdag 4 december 2012

Mittfältet spelar offensivt

Jag har läst av förffataren Petter  Larsen.

Den handlade om en kille som spelar i ett fotbolls lag och han ska spela sin första match.Hans tränare sa till honnom du ska spela i mittfältet.När han får bollen från hans lagkamrat så dribblar han förbi hela det andra laget.

Jag tycker att den här boken är spännade för att den är bra. Den boken skulle jag rekommederar till dom som gillar spännande böker.Den här boken insprar mig  in till min framtid.Den läktar mig till träningar med mitt fotbolls lag

måndag 3 december 2012


Jag har läst ut boken som heter "Ronja rövardotter". Boken har 235s och är skriven av Astrid Lindgren. Huvudpersonerna är Ronja och Birk. Boken handlade om att den natten då Ronja föddes gick åskan över bergen. Det var en åsknatt och alla som höll till Mattisskogen blev förskrmda och kröp undan till sina gömstälen. Men de grymma vildvittrorna gillade åska så de tjut och skrek runt över rövarborgen på Mattisberget. Det åskade så kraftigt att Mattisberget delades upp i två delar. Borkarövarna flyttade in till halva delen av Mattisberget och då blev Mattis, Ronjas far arg på Borka men Birk och Ronja blev jätte bra vänner och brukade träffas i skogen.  Jag tyckte den här berättelsen var ganska bra och att den var jätte kul. Boken var inte svår eller lättläst den var mitimällan och jag ger betyget 5/5 eftersom den var jätte bra.

Foto: Thegrekle
 

Gyllene KNorren

'PYRET'  By: Wattpublishing
Jag har läst ut en bok som heter: Världens grisigaste tjuv som är skriven av Måns Gahrton. Boken har 121 sidor med 13 kapitlar.

Boken handlar om en knasig familj med en mamma som heter Ritva, en pappa som heter Roger, Storasystern Isadora och lillebrorn Ingo. Men också en liten men tjock gris som också är en del av familjen, Pyret så klart! De jobbar i en hotell som heter Gyllene KNorren. Det var en dag då det kom en grå-klädd man, Hans, och en grå-klädd kvinna, Ulla, som då hade en dotter som heter Jasmin och de kom från kommunen och sökte en bra hotell för att ha konferenser i. Hotellet hade då chansen att kunna samla pengar i kassan! Det var också en hotell mitt emot Gyllene Knorren, jo, som heter GROSSMAN HOTELLET! Båda hotellerna mutade för att få konferenserna i sitt eget hotell.

Ingo och Jasmin blev bra vänner och Jasmin fick chansen att få lära känna grisen Pyret, då, efter ett tag ville hon få den grisen och när hon inte fick den direkt när hon frågade om det blev hon arg för att hon var verkligen van vid att få som hon vill. Jasmin och Pyret blev borta nästa dag, alla fick panik och började leta efter de i den närmaste skogen där de fick ledtrådar, men Ingo fick en idee, om hur han kunde hitta både Pyret och Jasmin och ideen funkade! Jasmin bad om ursäkt och de blev sams igen när Ingo hittade de.

Jag tycker att jag fick en bra upplevelse av boken för att jag helt enkelt kände mig inne i boken. Jag fick en tanke om när Jasmin och Pyret blev fånga tagen av en tjuv för att jag inte kom på att det var Jasmin som ville själv stula Pyret. Nu ger jag boken 5/5 som betyg för att jag tycker boken var suveränt bra! Jag rekommenderar boken till alla som gillar böcker där det slutar spännande.

Recesion

Boken jag har läst heter "Det mystiska huset" och författare heter Petter Lidbeck.
Boken har 128 sidor. Huvudpersonerna heter Pella, Siri och Tyra.
Boken handlar  om tre tjejer som är bästa vänner och dom löser alla mysterier tillsammans.
Den här gången handlar mysteriet om ett slitet gammalt hus som någon flyttar in till
och personen är också mystisk. När jag läste ett citat från boken där det stod
"Huset ser ut som ett skräck hus" då fick jag en koppling för att när jag var liten såg jag ett hus som såg ut
som ett skräck hus. Boken är spännande och den är svår läst.
Boken får betyget 5/5 av mig för att den är spännande och
jag gillar spännande böcker.
Jag rekommenderar boken till dom som gillar spänning.





                                   Mvh Jalil.

söndag 2 december 2012

Draktämjarna

Nu har jag läst ut min bok som heter Draktämjarna. Författaren heter Emma Maree Urquhart. Boken har 113 sidor och är svårläst. Boken har svåra ord och man måste läsa noggrant för att kunna förstå. Huvudpersonen heter Carol.Carol är ett barn som spelar ett spel som heter Draktämjarna. Spelet är online och nästa alla barn spelar spelet. Man skapar sin egen karaktär och sen får man en drake som man ska mata och vakta. En dag skulle Carol och hennes föräldrar åka till Gotland med deras båt. Carols föräldrar förbjöd Carol att spela spelet. Hon lovade att inte spela men hon höll inte sitt löfte. Hon satte sig vid båttens kant och satte på laptopen, men hennes pappa körde snabbt och ramlade ner i vattnet.Hon var oskadd,men när hon ropade för hjälp hörde ingen henne. Plötsligt såg hon ett starkt ljus.Hon blundade och när hon öppnade ögonen var hon på mark. Hon frågade en person vart hon är. Han sa att hon är i Draktämjarna. Carol var jätteförvånad och undrade hur hon hamnade där. Ingen visste hur hon hamnade där och ingen visste om namnet Carol. Carol heter Maree i spelet. Först var Carol rädd men efter ett tag tyckte hon att det var häftig. När jag läste boken tänkte jag på hur det skulle kännas om jag var med i spelet. Jag skulle tycka att det var häftigt. Jag förstod hela berättelsen och jag gillade den. Jag ger Boken 4/5. Jag rekommenderar boken till dem som gillar böcker med mycket fantasi.

Recension vecka 48 Burak

Nu har jag läst klart min bok som heter Skatan. Bokens författare heter Mårten Sanden och boken har 202 sidor.

 Boken handlar om två barn som heter Peter och Petra.  Dom är misstänksamma på en äldra kvinna för att hennes beteende var konstig. Dom spionera på henne, för att dom tror att hon har stullit nånting. På gatan hittar dom ett fjäder  från en fågel. Det visar sig att hon stullit tvillingarnas moster Lilis uppstoppade skata.

Jag tycker att boken var spännande. Det var en lättläst bok.

När jag läste boken fick jag tänka på att jag var med i boken för den var spännande. Och jag tycker att det  inte är kul att det blir inbrott i äffärer eller hus för att man blir rädd och mår dåligt.

"En tant? Skuggade du en tant när det var tjuvar i Lilis hus?"

Min bety g till boken är 4/5 och jag rekommernderar till alla som gillar mysterier.

Vamyren, Firat


  •  Nu har jag läst klart min bok som heter Vampyren. Boken är skriven av Eva Christina Johansson.
  • Huvudpersonen heter Axel.

  • Bokens handlingen, det finns en källare i skolan som igen får gå ditt av läraren. Men ingen vet vad det finns där. För att ingen vågar gå in där utom Axel.Men Axel är inte modig men han måste för att Ruts lillebror är inne källaren. Axel fick se något i källaren, den var stor,stark och flög runt med gul ögon.
  •  Jag trodde att jag vara med i boken och i källaren.Boken var spännande och lite rädd vara jag.
  • Jag skulle ge  boken 4 av 5
  • Jag skulle rekommendera dom som gillar skräck böcker.

Recension V48

Nu har jag läst klart min bok under den här perioden. Boken heter Straffar och strul och är skriven av Mikael Törnqvist. Huvudpersonen i boken heter Emma. Emma spelar fotboll i ett lag som heter Uddens bollklubb. I den här boken åker spelar Emma och resten i udden Gothia cup. Alla ser fram emot det. Udden får möta lag från Tyskland, Brasilien och ett lag från Umeå. Under tiden i Gothia går dom till Liseberg och på disco där dom dom träffar snygga killar från Sundsvall. Vinner Udden Gothia? Jag kan svaret. Ifall ni vill veta det så får ni läsa boken.  När man läser boken så vill man aldrig sluta, den är så bra. T.ex. en gång hade jag bestämt att jag skulle läsa 27 sidor men istället läste jag 40 sidor. berättelsen var spännande. Boken fick mig att tänka på Ludde tar Gothia för att där spelar Ludde Gothia och blir kär i en tjej precis som Emma förutom att Emma blir kär i en pojke och Ludde i en tjej. Boken får betyget 4/5 av mig och jag rekommenderar den till fotbolls intresserade.        



                                           MVH ROBIN
Foto:goteborg.com
Bilden visar en fotbollsmatch på gothia cup

Resension, Unge Dracula

Nu har jag läst klart min bok som heter Unge Dracula. Boken är skriven av Michael Lawrence.
Boken har 90 sidor.
Huvudpersonen heter Wilfred den unge draculan.
Bokens handling, En dag tror Wilfred att han blir den nye greve Dracula - den störste och mest fruktade vampyren av dem alla. Men hans far, den gamle dreve Dracula, tror inte att Wilfred kommer
att klara av det. Kan Wilfred bevisa en gång för alla att hans pappa har fel?
Wilfred är inte som dom andra vampyrerna, han vågar inte dricka blod, döda andra människor
och han är rädd för allt möjligt.
När jag läste boken så var jag lite rädd för att draculan skulle bita och döda någon.
Boken är bra och lite lätt läst och har inte så många svåra ord.
Min citat är "Jag tror att min pappa inte är stolt över mig". Jag valde denna citat för att alla pappor måste vara stolta över sina son.
Mitt betyg till boken är 3/5. boken var ganska lätt läst. jag rekomenderar till dom som gillar
skräckböcker. Dracula.

Recension

Jag har läst klart boken som heter "Skolmysteriet" som är skriven av Martin Widmark.
I boken så är Lasse och Maja huvudpersonerna och boken handlade om att det är någon som
betalar med falska sedlar så många av butikerna fick stängas ner eftersom de inte hade råd och betala
räkningarna. Lasse och Maja försöker hitta personen som betalar med falska sedlar men det går sådär
för de. Jag tyckte den här berättelsen var ganska bra den fick mig att tänka på att det är dumt att betala med falska sedlar eftersom man förstör för andra. Boken var lättläst och jag ger betyget 3/5 eftersom den bar inte så jätte bra.

Alvas jul , Pernilla Gesén

Jag har läst ut en bok som heter "Alvas jul" och den är skriven av Pernilla Gesén.
Jag läste denna bok därför att jag tycker väldigt mycket om författarens böcker för att man liksom lever sig in i boken vilket jag tycker att man ska göra.

Huvudpersonen i boken är Alva som är nio år gammal och som inte låter bli att göra saker när hon så gärna vill det. Boken handlar om Alvas jul som inte blir så bra direkt , Alvas föräldrar är skilda så att hennes pappa har bildat en ny familj och hennes mamma har en kille. I Alvas och hennes mammas lägenhet i Henriksdal har allt blivit nytt , det hänger bara hjärtan överallt och på ytterdörren hänger det också ett hjärta istället för julkransen som brukar hänga där.

Alva är så trött på kärlek , det är det enda folk snackar om nu för tiden tycker Alva  "Kärlek hit"
"Kärlek dit"
Så därför har Alva bestämt att hon aldrig ska bli kär.
Men kommer det verkligen bli så i framtiden?

Min tanke va att det går inte att bestämma om man ska bli kär eller inte för sånt händer ju bara.
"Jag tänker ALDRIG bli kär!" är det citat som jag mest gillar för att det går inte att bestämma sånt.

Av 5 stjärnor ger jag den 5 för att den var bra och spännande , jag rekommenderar boken till alla som gillar kärlek och jul.