lördag 18 augusti 2012

Första sommarboken

Jag har läst boken Hotell Gyllene knorren Den mystiska gästen. Boken är skriven av Måns Gahrton och Johan Unenge. Den har 134 sidor.

Huvudpersonen jag har valt är Ingo Rantanen. Ingo är en nyfiken pojke som gillar att busa. Ingos pappa heter Roger som är dammsugarförsäljare, mamma Ritva som jobbar på hotell och hans storasyster Isadora som älskar att messa med kompisar.

Familjen Rantanen får en en konstig gäst på hotellet. Han har nämligen lösskägg på sig. Men varför går han in på damtoaletten med en kamera? I samma veva dyker en minigris och saker börja försvinna. Och vems fel är det? Läs boken så får de veta !

Hög press, Mats Wänblad, Karam.C

                                          Bild av: Tim Green
Jag har läst ut boken: Hög press som är skriven av Mats Wänblad. Nu ska ni få veta lite om huvudpersonen i min bok och vad min bok handlar om. Huvudpersonen i min bok heter Lovisa, hon är lång, smal, har långt hår och blåa ögon. Hon är 13 år gammal och är intresserad av fotboll. Laget hon spelar i heter Råninge BK.       
Boken handlar om att Lovisas lag ligger på final mot ett lag från Norge, det laget heter karlsbro FF och det laget är inte vilket lag som helst utan det är det laget som hade vunnit alla turneringar de spelat i. 
När matchen börjat var Lovisa pirrig i magen, Råninge BK hade många bra chanser att göra mål men missade de. Senare under matchen byttes Lovisa ut på grund av att hon var trött. Efter en liten stund blåstes det av. Det var halvlek. I omklädningsrummet pratade tränaren om vilka positioner spelarna hade och hur        taktiken skulle spelas, när de hörde visselpipan gick de in på planen igen. Lovisa var centralmittfältare. Nu började det Lovisa avsparken och passade en lagkamrat som hette Annika, fick tillbaka bollen och började dribbla. Hon sprang fram mot mittbacken, fintade av henne och sprang mot mål. Innan hon hann att titta kom målvakten taklandes mot henne. Tyvärr får jag inte berätta mer än det här .Jag tyckte att boken var bra för att den var spännande. Citat: "Vi tar det här tjejer", jag valde detta citat för att man får en kännsla av segern. Jag ger boken 100% av 100%. Jag rekommenderar denna bok till en som är intresserad av fotboll.  :)

Recension, Sandra vecka 33!

Jag har nu läst klart boken "Söta pojkar är bara på låtsas". Den är skriven av Moa Eriksson Sandberg och har 254 sidor.

Huvud personen Ella är en väldigt nyfiken tjej, och är en killtjusare. Hon är 16 år och ska fylla 17 under sommaren. Hennes dröm är att bli en skådespelerska.

"Söta pojkar är bara på låtsas" handlade om en tjej som heter Ella, hon är 16 år och går på gymnasium. Hennes kompisar består av: Louise, (Alex,tjej), och Katja. Hon kommer att bråka med dom, men sen kommer dom bli vänner igen. Hon hade en pojkvän som heter Olof men han dumpade henne och hon blev jätte ledsen. Sen dess började hon att hångla med alla killar och en massa annat. Hennes kompis Louise skulle flytta till Los Angeles, men Ella sa till henne att dom kommer att träffas när hon kommer dit för att göra teater. För hon drömmer om att bli en skådespelerska.

En citat ur boken: "Du vet att jag finns här för dig?", jag valde just detta citat eftersom det lät snällt och fint sagt.


Jag tycker att boken var spännande, lite svår, bra, lättläst och svårläst.

Jag ger boken 3/5 till betyg.

Jag rekommenderar boken till dom som gillar ungdomsböcker. För boken var till lite äldre än vad jag är.

 




fredag 17 augusti 2012

ELIAS ANDRA SOMMARBOKEN

Min bok heter Robin Hood och författaren heter Maj Bylock. Robin är bäst på att skjuta pilar i Sherwoodskogen . Han stjäl från dem rika och ger till dem fattiga. Han har ett gäng som hjälper till att stjäla från de rika och ge till de fattiga och Sherwoodskogen ligger brevid staden Nottingham. Men kungen i Nottingham är snål och när Robin Hood stjäl från han blir han arg. Då vill han hänga Robin. Men kungen gjorde en tävling i bågskytte så att Robin skulle gå dit. Men Robin kläde ut sig så att ingen skulle märka nåt. Sen när alla var inne på arenan såg inte kungen Robin någonstans. Så började tävlingen men vem som vann får ni ta reda på och vad skulle hända med Robin.

jag ger boken 50%50 5/5

jag rekommenderar boken till dom som älskar spänning

torsdag 16 augusti 2012

Andra boken under sommarlovet (Hasan)

Min andra bok som jag har läst heter Den magiska kepsen. Boken är skriven av Petter Lidbeck.
Boken har 121 sidor.


Huvud personen i boken heter Mostafa och han är 11 år gammal. Mostafa är den "dummaste" i klassen.
Mostafa är med i Bibliotek gruppen och läser böcker under rasten. Mostafas pappa städar sjukhuset och kan inte så bra svenska. 

Handling:  Mostafa får en keps av sin pappa som sedan han tappar den i ett akvarium i sjukhusets labb Och hans liv förändras helt och han kan alla svar!
Boken får en 5:a för att den är spännande och bra..


//Hasan



Min Första bok under sommarlovet.. (Hasan)

Första boken jag läste under sommarlovet heter Lasse & Majas Detektivbyrå Zoo mysteriet.
Boken är skriven av Martin Widmark och Helena Willis. 

Den har 102 sidor. Huvudpersonerna är Lasse & Maja som är detektiver. Dom hjälper till polismästaren i Valleby (Stället där dom bor) med att fånga tjuvarna/skurkarna. 

Handling: 

Boken handlar om att i djur affären i Valleby så händer det nått med djuren där. Djuren sover på dagarna istället för att vara vaken och ägaren av affären tror dom är förgiftade. Brevbäraren började tjata om att affärens hund skäller på nätterna, fast det finns ingen hund där...
Boken får en 2:a för att den var ganska tråkig och alla som gillar kort tråkiga böcker kan läsa den... :)



//Hasan

måndag 13 augusti 2012

Andra boken👉⚽👈

Jag har läst klart min andra bok i sommarlovet som heter "Sunes skolresa" som är skriven av (Sören Olsson). Huvud personen heter Sune, det handlar om en skolresa som klassen ska bo i en bongård i fem dagar Sune var så glad men han blev så besviken när han hörde att Sunes pappa skulle komma till skolresan. Den roliga citaten är "klappa djur i två timmar".
Jag ger boken 4/5 och jag rekommenderar boken till alla killar.😍

söndag 12 augusti 2012

Andra sommarboken


Boken som jag har läst heter Lasse och Majas detektivbyrå Kärleks mysteriet.
Boken är skriven av Martin Widmark och Helena Willis.Boken har 93 sidor.Huvudpersonen som jag har valt är Maja.Maja är en smart och omtänksam tjej.Maja är hjälpsam och tänker inte så mycket på utseendet.

Handlingen:Iden lilla staden Valleby skulle det bli kärleks-festival.Det kostade 5 kronor för kramar,pussar och kyssarOch i slutet av festivalen betalade Muhamed Karat för alla pussar,kramar och kyssar.Lasse och Maja räknade ihop alla pussar,kramar,och kyssar och sedan säga  priset till Muhamed Karat som skulle betala pengarna som skulle gå till fattiga barnen.3 danspar skulle tävla och vinna.Skolsyster Mary skulle presentera fram dansparen en och en upp på scen.Men vad händer?Ljuset slocknar och allt blir mörkt när ljuset sätts på igen märker en kvinna att hennes halsband är borta.Halsbandet hamnar i en mans ficka men han verkar vara oskyldig.Vem stal halsbandet?Och kommer pengarna skickas till fattiga barnen.Läs boken.Boken får en stark 5.