torsdag 28 juni 2012

Recension, Sandra vecka 26!

Jag har nu läst klart "Min pappa är snäll och min mamma är utlänning". Författaren heter Emmy Abrahamson. Boken hade 215 sidor. Huvudpersonen var  Alicja.


"Min pappa är snäll och min mamma är utlänning" handlade om en tjej som heter Alicja. Hennes familj bestog av Mamma: Beata och är polsk, Pappa: Frank och är svensk, Bror: Rafal och är halv polsk och halv svensk och sen sist men inte minst Alicja: hon är också halv polsk och halv svensk. Alicjas bästa kompisar är Tysta Marie och Natalie, Natalie är förälskad i nån som heter Ola Olsson men han är inte intresserad av henne. Nån dag så börjar Alicja och Ola bli förälskade och blir ihop och då krossas Natlies hjärta i tusen bitar och blir jätte ledsen, men Alicja vet inte vad hon ska göra.
Och hennes mamma vill renovera badrummet och köket men inga svenska hantverkare får göra deras badrum eller kök utan det måste vara polska hantverkare. Sen kommer det upp en kvinna och hennes dotter som visar sig vara deras släkting och hon bor i polen och var gift med en alkoholist och han slog dom både kvinnan Sylwia och dottern Celestyna. Så hon skilde sig och flyttade till sverige och fick bo hos Beata och Alicja.
 Sen blir det mycket problem och strul men sen till sist gifter sig Sylwia med Evert, en svensk man som är i hennes ålder men lite äldre. På bröllopet fixar sig allt och dom levde lyckliga alla sina dagar.


Boken var ganska lättläst.

Jag ger den 4/5 för att den var spännande.

Jag tycker att boken passar nästan alla olika sorts läsare för det var inget specielt med den.

tisdag 26 juni 2012

Recension

Jag har nu läst klart min bok som heter "Den hemliga koden". Boken är skriven av Petter Lidbeck.
Den har 124 sidor. I boken är det Pella som är huvudpersonen. Den här berättelsen handlar om Pella och hennes två kompisar som heter Tyra och Siri . En dag köper Pella en bok från loppmarknaden.
Boken skulle vara till hennes pappa. Men plötsligt kommer en man som vill titta på boken. Manen vill köpa boken för flera tusen kronor. Pella skulle sålt boken fast hennes kompis Siri sa att hon inte skulle göra det för att de ska få reda på varför manen vill betala så mycket pengar för en bok.
Efter några dagar hittar de några meningar i boken som föreställer några koder.
Och de tre tjejerna ska försöka prata med mannen om han vet nått om det.
Jag ger den här boken 5/5.För att den var spännande. Den är inte svår att läsa alltså den är normal.
Den här boken passar till alla som gillar att läsa om spännande saker som händer.

måndag 25 juni 2012

Recension, Sandra vecka 26!

Jag har läst ut boken " En sån där vidrig bok där mamman dör ". Författaren heter Sonya Sones. Boken hade 319 sidor. Huvudpersonen i boken var " Ruby ".



" En sån där vidrig bok där mamman dör " handlade om en tjej som hette Ruby, hennes mamma dog för att hon var svårt sjuk och hade sjukdomar, men Ruby visste inte om det förens hennes mamma dog. När hon dog så var hon tvungen att bo lite med hennes moster " Duffy " och sen skickades hon hela vägen till hennes pappa " Rip Logan " som bodde i Los Angeles och var en kändis. Hennes pappa hade skilt sig ifrån hennes mamma när Ruby var liten, nästan  när hon föddes. Men det var inte pappan som ville skilja sig utan det var mamman, hon ville skilja sig för att hon älskade honom så mycket och trodde det skulle göra ont att ha honom i närheten. Men för att Ruby skickades till Los Angeles så fick hon skilja sig ifrån hennes bästa kompis " Lizzie " och hennes pojkvän " Ray ". Men sen blev allt bra när Ruby fick veta allt.

Läs boken så får ni veta precis allt som hände och detaljerna, den var jätte spännande.

Boken var både lättläst och svårläst, för på början av boken förstår man inte så mycket men när man kommer in i boken och läser mer och mer så börjar man förstå och det blir lätt.

Jag ger boken 4/5 för att den var både svår, och lätt.

Jag tycker att boken passar dom som gillar att läsa böcker som börjar ganska sorgligt och slutar lyckligt.


söndag 24 juni 2012

Recension

Jag har läst ut min bok som heter Fia plus alla älskar nån. Författaren heter Jonna Nordenskiöld.
Boken har 160 sidor. I min bok så är huvudpersonen Fia. Boken handlar om en flicka som heter Fia och hon  kommer kanske få en styvmamma som hon inte gillar så mycke. Fias pappa blir kär i en tjej som heter
Isabell och Fia och hennes lillasyster blir chockad när han berättar det.
Fias lillasyster tror att Isabell är en prinsessa som bor i en slott.
När Tora (Fias lillasyster) berätta det för sin pappa och Fia så skratta dom och Tora sa att hon älskar
Isabell mycke mer än sin mamma.
Fia och hennes pappa blev chockade och Fia gick in i sitt rum och börja tänka varför ska Tora säga
så om sin egen mamma.
Fia berätta för sin mamma och Tora sa att Fia har rätt och då sa Fias mamma....
Läs boken så får ni se vad Fias mamma säger.
Boken är lättläst och lite svårläst. Jag vill ge boken 5 av 5 därför den var jätte bra och lite spännande.
Boken passar dem som gillar bra böcker och lite spännande böcker.