fredag 16 november 2012

Recension

Jag har läst ut en bok som heter '' Hjälp jag heter Zbigniew. '' Författaren heter Zbigniew.
Boken har 238 sidor. Boken handlar om en kille som har en svår uppväxt i en av Stockholms förorter, han är från Polen. Zbigniew har två syskon, en hund och fem katter.
Han försöker att smälta in, men alla retar honom med hans namn och efternamn. Jag tycker att bokens berättelse är spännande. Jag fick tankar om att han inte hade en bra uppväxt för att han och hans familj är fattiga. Jag ger boken 5/5 eftersom den var lite spännande.
Jag skulle rekommendera den till 12 år och uppåt.

onsdag 14 november 2012

Din syster Elina, Sandra!!

Jag har nu läst klart "Din syster Elina". Författaren i boken är Inger Granberg och har 91 sidor.

Huvudpersonen i boken är Anna. Anna är 14 år och bor med hennes mamma och hennes låtsas pappa Göran i en lägenhet. Men plötsligt en dag så knackar det på Annas dörr när hon var ensam hemma. Hon öppnar och där står det en tjej med mörkt hår, och den tjejen undrade om hon hette Anna. Anna blev rädd och stängde dörren mitt framför näsan på henne. Men till sist så kommer det sig att Annas mamma ljugit för henne hela tiden om att hon inte har några syskon. För att den tjejen som knackat på dörren var Elina, Annas storesyster......

Jag tyckte att bokens berättelse var bra och den lät sann. Alltså jag skulle kunna tänka mig att det som hände med Anna skulle kunna hända med någon på riktigt.

När jag läste boken "Din syster Elina" så fick jag tankar om hur taskiga mammor kan vara ibland. För att, det är ju inte något litet om att veta att man har ett syskon som man inte vet om.

Här är ett citat ur boken "Hennes kinder var röda som på en gris." Jag valde denna citat för att det var en rolig mening.

Boken får 5/5 som betyg. För att den var bra, den hade inte så många sidor men den var super bra ändå.

Om jag skulle rekommendera boken till någon så ska det vara till dom som gillar att läsa böcker som slutar lyckligt.