torsdag 19 januari 2012

Ny bok, Görkem

Min bok heter Marko-Polos kärlekskaruseller.
Den har 127 sidor.
Skriven av: Peter Arrhenuis.
Jag tror boken kommar handla om kärlek och karuseller.ve
Min bok heter Marko-Polos kärlekskaruseller.
Den har 127 sidor.
Skriven av: Peter Arrhenuis.
Jag tror boken kommar handla om kärlek och karuseller.

Sammanfattning

Min sammanfattning




I min bok så har jag 2 huvudpersoner Gemma och Alice.

Gemma och Alice har varit bästisar sen dem föddes i sjukhuset då tyckte dem att dem pratade babyspråk.
Nu går Gemma och Alice 3:an så dem tycker att dem är stora så dem åker själva till
mc`donals går runt och shoppar.Gemma tycker att hennes mamma tycker mer om Alice eftersom att hon är en duktigare flicka och finare än Gemma,


Gemmas mamma skäller allltid på henne och pratar alltid snällt med Alice så orättvist tycker Gemma men hon tycker inte det längre eftersom att det viktigaste för henne är att vara med Alice.


En dag råkar Gemma läsa i Alices dagbok när Alice sover över hos Gemma
hon läser att "Att Alice vill skaffa en ny bästis" då kommer det dumma tankar i Gemmas huvud men hon säger inte det till någon utan håller det hemligt för sig själv.
Alice har varit fundersam nu i många dagar tycker Gemma men hon säger

ändå inget till Alice en dag så vill Alice berätta något jätte viktigt för Gemma då blir både

Gemma och Alice nervösa. Alice talar för Gemma att Alice ska flytta till skottland för att

hennes pappa har skaffat en ny jobb i skottland så dem är tvungda att flytta dit,men Alice bara gråter och säger att hon inte vill flytta från Gemma.


Alices föräldrar ska göra en avskedsfest, Gemmas mamma tvingar Gemma att ha en töntig

ful guld kläning men ingen val finns.När Gemma går till festen då syns inte Alice till ingenstans.Då letar Gemma i Alice rum då hör hon en ledsen gråtande röst från garderoben då ser hon att Alice sitter ensam i garderoben då sitter både Gemma och Alice ledsna i garderoben sedan får Alice en idé att hon och Gemma ska rymma till London helt ensamma

Alice hade 49 pund som dem kunde klara sig med.


Alice och Gemma åkte buss till tågstationen där dem tar tågen till London men då får dem syn på Kexet som går i samma klass som Alice och Gemma då undrar han var dem ska ta vägen och att är dem på rymmen?


Gemma och Alice springer ifrån honom så inte han vet något men då ser Alice och Gemma deras föräldrar kommande mot dem och då åker dem hem igen


Här stoppar jag så ni får läsa den själva boken är jätte spännade.

Munecas hämnd. Katarina Ros.

Huvudpersonerna heter Anton och Septuan och dom är bästa kompisar.
Dom hittar en skatt i skolgården och skatten har en förbanelse. Dom tar skatten när dom tog skatten då fick dom otur
hela tiden men dom viste inte om att den hade en förbanelse.


Mvh Jalil

Sammanfattning av handlingen

Bok: Historien om Tracy Beaker
Boken handlar om en flicka som heter Tracy Beaker och är 10 år. Hon bor i en barnhem, hon trifs ganska bra där. Hon vill bara träffa sin riktiga mamma och vara lika vacker. Plus att hon vill ha en riktig hem.
Handling till sid. 36
En dag hade dom lektion och skulle göra en egen bok, man fick skriva vad man ville i boken. En av killarna som heter Peter hade skrivit att Tracy var hans bäste vän, Tracy tyckte att han var löjlig och hon ville inte vara hans bäste vän. Sedan bråkade hon om det.

Efter lektionen gick dom till lunch och där såg hon Justine och Louise. En gång var Tracy och Louise bästisar men nu är de fiender och Louise är bästis med en flicka som heter Justine. Tracy hade berättat många hemligheter till Louise och nu berättar Louise de till Justine så nu har Tracy fått nog och hon kommer komma på en sätt att hämnas.

Hej vacker Anna-Helen Laestadius

Agnes har en mamma som är same och dom ska åka till Soppero i sex veckor.Men Agnes mamma var tvungen att åka till Pris och darför måste Agnes åka själv till sin mormor och morfar.Där gillar Agnes en kille som heter Henrik.Men han har inte smsat henne på länge.Men nu ska hon träfa honom för nu har hon redan landat i soppero.Där är hon med i en match.Där slutade mina sidor som jag skulle läsa.

Kärlekskaruseller

Hej


Nu ska jag berätta vad min bok handlar om med hjälp av min tankekarta.

Min bok handlar om en kille och en tjej.Tjejen är kär i killen och killen med
men de vågar inte säga till varandra utan de sickar brev hem till varandra.

Boken jag läser heter "Kärlekskaruseller.

Bert och kalla kriget, Sören olsson Anders javobsson!!





Jag ska läsa boken "Bert och kalla kriget" skriven av Sören och Anders.





Boken handlar om Bert och Åke dom är bästa kompisar dom gillar exakt samma saker fotboll och flörtar med tjejer hela dagen långt och hänger med deras kompis Lill-Erik han gillar att hitta nyheter i internet tidningar tv data allt möjligt, bert, åke och Lill-erik är lika gammla för att dom går i samma klass i 6:an och är 12 år gammla. Åke och Bert spelar fotboll dom möter olika lag de hade match idag men efter hala lek i matchen så kom nåra tjejer och kollade på sen börja dom snacka ihopp sen sa bert att åke ska ringa till hanns mobil t så att andra laget kollar om det är en av deras mobil tefeloner som ringer sen ringen den sen så sköt bert och gjorde mål sen skrek tjejerna Bert!! hejja bert!! sen sa andra laget att det är fusk men dommaren savarade nej det är inte alls fusk för om real madrid och barcelona har match och Messis mobil ringer så går han inte och svara han fortsätter matchen så det gillss men endå så vann andra laget för dom blev arga och börja fuska själva och gör tjejtrix så att vi kan flörta så gjorde andra laget mål sen sa laget att det är fusk och då gick tiden slut och berts lag börja kalla dom nu för fair play cup, och efter att alla vuxna har gått så ville berts lag bråka mest ville Klimpen bråka med dom och slå sönder dom men andra laget vågade inte så dom sprang hemot.


Tams svåra prov Jo salmson

Min bok heter Tams svåra prov.
Boken är skriven av Jo Salmson.'
Huvud personena heter Tam och magister Taftar.
Det är en bretelse i Demar.
Det som har hänt är att en gammal drake som heter Bella har störtat.

inbrott i skolan,lena lilleste

Min bok handlar om att det blir inbrott i en skola. Flisen tog klasskassan från klassrummet när brandalarmet gick. För några dagar sen gick dom till skolan och skulle lämna tillbaka klasskassan men när dom var där så var andra inbrottstjuvar som tjuvade datorer.

Stora skräckens gränd,Tommy Donbavand

I min bok finns det tre vänner.En av de är en varulv och den andra en mumie.
Den tredje är falsk vampyr.Alltså han ljuger.
De tre vännerna heter Kleo,Lukas och Resus.
Alla tre är fast i ett slott tillsammans i en annan värld.
De måste hitta sex reliker för att komma tilbaka till den vanliga världen.

Mordbrand på skolan, Lena Lilleste !



Boken som jag läser handlar om: Två killar som heter Tommy och Flisen som är 11 år gammla.
En dag hittar Tommy ett hål i jorden, han grävde och kollade vad det var i den och han hitta en gympa väska med ungefär 4 miljoner kr. Det var 3 st vuxna som hade startat ett organisation som heter "Help people". Dom sammlade in pengar och sa att dom skickar det till olika länder som behöver hjälp, fast det vara bara ett stort bluff. Tommy och Flisen går till en av Sveriges bästa journalist, för att lämna väskan till henne som kan skriva allt i tidningen och att dom som startade orginasiationet åker in i fängelset. Ena av dom som startade "Help people" hette Leif Granberg och blev mördad av hans jobb kamerater.



Samma gång är det 2 personer från Tommy och Flisens, som var en tjej och en kille. Dom tog eld på deras skola. Tommy och Flisen filma när dom tog eld på skolan. Dom fick vara avstängd från skolan, så dom fick lära sig hemma via dator.

//Hasan

Monster Flickan





Min bok heter Monster Flickan.författaren av Blodsband och Stefan Ljungqvist.personen heter Mira ochsen när Mira tittade på spegeln då sa hon jag hatar digmen den handlar om spegeln och skogen.

Min nya bok Stora Skräckens Gränd

Min nya bok heter Stora skräckens gränd.

Boken har 125 sidor.

Författaren heter Tommy Donbavand.

Huvudpersonerna i min bok heter Kleo,Resus och Lukas.

Lukas,Kleo och Resus är fast i ett sorts slott.

De måste hitta 6 Reliker för att öppna porten till den vanliga världen.

Men en person försöker stoppa de.

onsdag 18 januari 2012

Min farbror är en Trädgårdstomte, Jackie French

Foto: Poem- freakshttp://www.flickr.com/photos/46186470@N07/
Boken är jätte rolig. Bokens huvudperson är Tim.
Han är ungefär 10 år. I hans skola finns det en tjej som heter
Grizella. Hennes mamma är Världens Mäktigaste Häxa. Grizella ville gå på skoldansen med honom men Tim ville inte
för att han ville gå med Fra. Men Fra gick inte i skolan. Då sa Grizella att hon ska säga
till sin mamma och att hennes mamma ska kasta en otursförbannelse på
honom. När han skulle gå hem tappade han sin väska i en hög med draklort. Draklort är drkens bajs.
När Tim skulle gå hem med Misse träffade de Tims farbror Gusten.  Han är en trädgårdstomte. När han ler så tycker Tom att allt blir myckert lättare.
Tim var jätte rädd att han skulle få otursförbannelsen.
Misse, Tims bästa kompis som inte kan svenska så bra och att han är jätte lång och hårig sa att hon kanske ångrar sig på vägen hem. Men när han och Misse skulle åt olika håll gick gummibandet i Toms byxor sönder.
När Misse kom med en skärp för att hålla byxorna såg han att Tims kalsonger hade fåt ett stort hål så att man kunde se... Den dagen hände det många olika saker som att halka i en rännsten, bli stucken av en geting och att han gick förbi en morrande tiger.
När han komm hem var hans mamma inne i sitt konto och gick igenom sitt arbetsschema på datorn. Hon var en tandfe.Fe är som tjejerna i klubben Winx eller som Tingelin fast för tand som tandläkare.
När han träffade sin mamma sa han att han skulle göra sina läxor med Fra och hans mamma tyckte att han var nästan alltid med Fra. Hemma hos Tim var det nästan alltid Tims pappa som lagade maten. Hans pappa var cefsmonster. När han kom hem hade han med sig muffins som han själv hade bakat. Tim bärettade för sin pappa om otursförbannelsen medan han åt en muffins. När han tog en tygga av muffinsen spotade han ut den för att det var inte choklad muffins utan det var fladdermösslort som är fladdermöss bajs.

Min sammanfattning.

Min sammanfattningen är att Gustav
kommer få en ny vän som inte heller gillar
glasstanten.

Pelle Larsson.

Både Gustav och Pelle tänker på glasstanten.

Gustav har också en självförtroende han är nästan
avensjuk på Pelle

För Pelle bryr sig inte om glassen är liten han tycker inte om
glasstanten.

När Gustav sa till Pelle att han var lite avensjuk

för Pelle bryr sig inte om den är lite men det gör Gustav .

Gustav hatar när man får lite glass när man ska köpa en glass.

Mit nya bok heter gröna kråkor.



Jag har valt en ny bok som heter Gröna kråkor.

Den är skriven av Johan unenge.

Huvudpersonen i min bok heter David.

Han har också några kompisar som heter Jocke, Noa, Örnen,

Lilla Kiwifågeln och siskan. Men David och Jocke är bästa kompisar.

Alla gillar att åka snowbord dom är riktigt bra på det.



David och dom andra gillar att åka snowbord tävlingar.

David och Jocke har vunnit många tävlingar speciellt David, har vunnit 3 guld, 1 silver och 2 bronz.

En gång när Jocke skulle åka så kliade lite i näsan han peta i näsan

då kom en stor kråka då sa David vad det där var Jocke sa jag vet inte. Sen så peta alla i näsan

för att Jockes kråka var grym.



Jag ska läsa 25 sidor varje vecka. Boken har 150 sidor.



Bert Badbojen , skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson

Boken jag ska läsa heter : Bert Badbojen . Delen jag läste handlade om : att Bert hade sommarlov . Han sa att han var den mest uttråkade ungdomen som finns föratt hans data var på reparation och att han inte kunde logga in på MSN . Hans uppdrag under sommarlovet var att han skulle bli ihop med en jätte rik och snygg tjej med hjälp av att lyfta skivstångar och gå ut på stranden . Nästa dag kom Berts kompis (Åke) nyklippt från frisören hem till Bert föratt testa några krämer så att han blir brun , ingen av de krämer han testade fungerade så han hittade på en egen kräm som man blir brun av utan att sola föratt spela tuffa för tjejerna på stranden .

Ta dig i Akt av RL Stine

Jag läser boken Ta dig i Akt.
Huvudpersonerna är Hank, Peter, Mrs Foley och Mr Cooger.
Alla i stan tror att Mr. Cooger är galen och konstig.
Därför vill Hank och Peter ta reda på sannigen.
En natt gick dem till hans hus för att kolla hur han beter sig.
Men då fick dem ljuga för sina föräldrar att dem ska gå på tivoli men istället gick dem till hans hus.Mr.Cooger levde i ett gammalt hus i skogen men Hank och Peter var modiga och gick ändå.En annan natt försökte Peter och Hank ta reda på mer.
Men när Peter försökte ljuga igen då förståg hans föräldrar att han ljuger och då fick han utegångsförbud.Han fick ringa Hank och säga att dem kunde inte gå i natt men då sa Hank vänta på mig jag kommer och hämtar dig.Efter en stund så kom Hank och såg att fönstret var öppet i Peters rum. Han viskade på Peter.Peter hörde det och då stack han ut huvudet igenom fönstret.Peter bodde på den lägsta våningen i huset och det var lätt för honom att hoppa ut, men då hörde Peters mamma nånting och sen öppnande hon dörren till ingången.Hank och Peter var snabba och gömde sig.

Flytt är Flytt Peter Arrhenus Firat vecka 3



Min bok heter" Flytt är Flytt" Jag har jäst 25 sidor varje vecka.
Det handlar om 4 personner som heter Robin, Farzad, Izzy och Frida dom har en klubb som heter FFGG. Iyyz Kunde spela gitarr och la ljud det hög som det började låtta " bom bom bom"
Nu fick FFGG en upprdag att lösa det. Det var en kille och en tjej. Dom gick till en förening och så två personnor försökte att få tag i nyckel så att dom skulle öppna dörren för att få alla saker. Sakerna var gammla. Dom var hungriga. Dom gick tillbaka hem och äta mat. När dom gick då kom Robin , Farzad och Iyyz dom försökte få tag i nyckelen. Dom tog en borste och försökte tag i nyckelen men det gick inte. Då hade Robin en plan han gick hem och hämtade sin lilla syster. Hon gick under grinden hon fick tag i nyckelen och la i sin ficka. Dom bhövde en lastbil som dom skulle lägga saker in i en lastbil. Dom fick också tag i en lastbil och lägde alla saker in i lastbilen.

Karolins lista av Cecilia Lidbeck



Min sammanfattning är att i Karolins klass ska det börja en ny elev som heter

Christian Mortensen.

Både Karolin och hennes bästa vän Manda tänker på Christian Mortensen

om han kommer va lika jobbig som killarna i hennes klass.

Karolin har också dåligt självförtroende hon är nästa avensjuk på Manda

för att Manda säger så som hon tycker och bryr sig inte om vad de andra tycker.

När Manda berettade till Karolin att de ska stå på scen när de ska ha jullov att deras

lärare har sagt att man kan spela teater,danska eller sjung blir Karolin helt upprörd.


Karolin hatar skolfotografering för på varje bild så blundar hon eller gör nån rörelse.






Min nya bok

Min nya bok heter Karolins lista.
Boken har 126 sidor och jag ska läsa 25 sidor varje vecka.
Jag tror att boken handlar om att Karolin gör en lista om det hon ska göra.

Snögrottan,Laura trenter.

Min bok handla om två personer som heter David och Andreas deras fröken läser en bok som heter barnens bibel fast David tycker att den är tråkig så han orkar inte lyssna.
Senare så har de slutat för dagen och David och Andreas vill åka pulka ner för en bake men de hinner inte åka länge innan dagisbarnen kommer ock de måste sluta.De hittar en snö hög och får en idé att göra en egen grotta de fixar en grotta som räcker för både David och Andreas.
De hämtar godis,kex och två stycken festisar.Sedan sitter de bara och myssar.Efter ett tag så hör de en bil David ser att det är hans mamma som kommer de måste göma sig för att hon inte ska se.
Sedan ser de också två tjejer som kommer från deras klass de gjorde snöbollar och kastade de på tjejerna och så gömde de sig så att flickorna inte skulle se att det var dem.Efter ett tag så hörde David något som en lastbil eller traktor.Och så händer det något en snöplog körde över grottan så att David och Andreas ligger under den hårda snön och sitter fast där.




Gustav och snåla glasstanten

Min nya bok heter Gustav och snåla glasstanten.
Författaren heter: Peter Cohen.
Min bok har 125 sidor och jag
ska läsa
ungefär 24 sidor. Jag vet att
den är lite rolig
För den handlar om en pojke som
heter Gustav och vill ha sin
glass större och glasstanten ger bara lite glass.
Jag tror att Gustav är huvudpersonen.

DRAKRIDARE TAM

Tam försökte hjälpa prinsesan att förvandla henne till drake det är det hon vill. Men Tam undrar en sak det e att om prinsesan blir till en drake då har kungen och drotningen en doter som är drake.

tisdag 17 januari 2012

Självklart Sune - Sören Olsson Anders Jacobsson






Min sammanfattning är Sune har fått en lilla syster och han säger att hon är en skrikbagge och att hon skriker värre en Tarzan. Han ville gärna ha en lillebror som är lugnare. Sen är det första gången han ska ha party med sina kompisar för att han tycker det är så tråkigt att ha ett party med sin släkt. Det är förbjudet att barn under 8 år får komma in i Sunes rum. Han längtar till partyt.

Det brinner! av Laura Trenter


Jag ska läsa boken "Det brinner" skriven av Laura Trenter.
Boken handlar om Frida och Isabelle de är bästa vänner.
De möts vid Ödetorpet för att röka även om de bara är 12 år.
De röker två cigaretter var.
Men när de är på väg hem ser de en MC de är säkra att den är Tok-Reines.
Tok-Reine är en gubbe i trettio årsåldern som har en massa finnar och tvättar aldrig
sitt hår man borde i alla fall akta sig från han.
De blir rädda och cycklar hem allt vad de årkar på vägen ser dom Christoffer som är en kille i deras klass.
De kommer i alla fall hem men de är fortfarande rädda tänk om token har följt dem.
det rings på dörren vem kan det vara undrar Frida det är Christoffer som vill ge tillbaka cigarettpaketet som tillhör Isabelles mamma.
-Det är inte vårt,säger de.
-Men jag såg det falla ut från din ficka,säger christoffer.
Efter ett tag hör de sirener det är Ödetorpet det brinner!
Frida vill vara lugn men hon vet att de hade slarvat med cigaretterna så hon känner en stor klump i magen.
vad ska tjejerna göra nu?

måndag 16 januari 2012

Dödens sång och annat otäckt

Min bok heter "Dödens sång och annta otäckt"
Och är skriven av"kenneth bogh Andersen"
Huvudpersonen heter:Tim men han har inga kompisar men han brukar vara med en kille som hetter Otto en dag skulle dom gå och hälsa på Tims farbror. Han bor långt bort man måste åka tunnelbana och bus nåra gånger. Men i skogen fans det en tjej som sjunger hon är död men hon blev ett spöke senare. Och hon letar efter nån att vara med.men om hon sjunger kan man inte gå ifrån sången så om man är nära henne så kan man dö.

Nellys hemligheter skriven av Nina Matthis!!!!

När jag läste den första delen så handlade det om att Nelly skulle börja skolan hon är 8 år och går i 2c.
Hennes mamma och pappa är skilda. Hennnes pappa bor i Strägnes med sin andra fru Nette dom har ett barn som heter Gun men hon har en bebis också i magen som föds snart. Hennes mamma tycker om en kille som heter Jarri.
Nelly sitter i klassen. Hennes bästa kompisar är Emelie och Jill.
Hon är kär i Kalle Norberg han är en kille i hennes klass.
Hennes lärare är Marianne Nelly tycker att hon är den bästa läraren i världen.
Hon delade ut dagböcker som dom fick skriva vad dom ville i men Nelly ville inte skriva några hemligheter för tänk om hennes lärare ville titta i den. Så hon
sa till hennes mamma att köpa en egen dagbok som hon kan skriva alla hennes hemligheter utan att någon läser dom. Sen gick Nelly och hennes mamma och shoppa och då såg dom Kalle Norberg så Nelly blev röd i ansiktet.
Sen kom Jarri hem till dom och åt middag.
Sen fick dom en vikarie för Marianne var sjuk hon var jätte elak och sträng.
Hon heter Gunilla.
I Nellys klass har dom en kille som ser dåligt hör dåligt och stammar så när hon presenterade sig så sa hon vad hon heter men då trodde den där killen som stamma och såg dåligt och hörde dåligt att hon hette Goorriilla då började alla skratta......

Min nya bok


Boken som jag har valt heter "Historien om Tracy Beaker." Den är skriven av Jacqueline Wilson.
Boken har 156 sidor och då ska jag läsa cirka 31 sidor varje vecka.

Jag valde den boken för att jag tycker om Jacqueline Wilsons böcker för de är intressanta. Just den boken valde jag också för att boken gav mig en intresse att läsa den.

PS: Boken har blivit känd från tv och det kan man se på boken

söndag 15 januari 2012

Ta dig i Akt

Boken som jag tänker läsa heter Ta dig i Akt.Boken Har 208 sidor och jag tänker läsa 42 sidor varje vecka.Författaren heter RL Stine.Jag tror att det handlar om att det finns en pojke som är jagad av monster

Bettys spegel av Catarina Wilke

Min sammanfattning är Betty ska flytta till stockholm för att hennes pappa har fått jobb där. Hon vill inte lämna Solvik och hennes bästa vän Bella . Betty har en lille bror som heter Jens. Betty heter på riktigt Elisabeth och Bella heter på riktigt Isabella . Elisabeth och Isabella tyckte att deras namn hörde ihop när dem sa Betty och Bella. Elisabeth ville att hennes föräldrar skulle sluta kalla henne för Betty och börja kalla henne för Elisabeth.


En dag badade Betty och krockade huvderna med en kille när dem skulle dyka efter samma pinne.Betty frågade vad han hette och han sa - jag heter Morgan . Jag heter Elisabeth. Hon fick reda på att han gick i samma klass som hon ska börja i . Morgan sa en hemlighet till Betty han har en koja . När dem gick ut på rast så träffade hon två flickor Morgan sa att dem hette Elisabeth och Malin .Elisabeth sa fina röda skor .Men när Elisabeth fick reda på att Betty ochså hette samma sak blev hon arg och började bråka med henne. Hennes fröken var jätte snäll hon heter Karin Öhlin. När dem hade rast så spelade Betty med Morgan och några killar fotboll dem tyckte att hon var jätte bra på fotboll . En dag så blev Betty tavelvakt hon skulle sudda tavlan så den blir ren till nästa lektion.


Men när hon skulle på rast så såg hon att någon hade doppat hennes skor i den stora vattenpölen precis utan för ytterdörren. Hon visste att det var Elisabeth. Hon häller ut vattnet och lägger på elementet men hon vet att alla elever måste vara ute på rasten. När rasten är slut så säger Elisabeth jätte högt att Betty har varit inne på rasten. Fröken blev arg och sa alla gå till lektionen.När dem hade rast så gick Betty med blöta skor ut för att spela fotboll. När dem slutade så väntade hon på Morgan så dem kan gå tillsammans hem men hon såg att han gick med Elisabeth. Morgan ser henne inte.