lördag 11 augusti 2012

Första sommarboken

Jag har läst Hotel Gyllene Knorren korv med bröllop.Boken är skriven av Måns Gahrton och Johan Unenge.Boken har 120 sidor.

Huvudpersonen som jag har valt heter Ingo Rantanen och är den busigaste i familjen.Ingo är en busig och en nyficken pojke som gillar sin gris Pyret.Ingos familj består av pappa Roger som är dammsugarförseljare, mamma Ritva som jobbar på hotel men innan har hon jobbat i en finlandsbåt,sist men inte minst hans storasyster Isadora som gillar att messa med kompisar.

Handling: Familjen Rantanens nya gäst som var Frank Orvarson som äger en korvfabrik Guldakorven.Franks dotter ska gifta sig men det tar en tid tills dom bestämmer vilket hotel dom ska välja Hotel Gyllene Knorren eller Grossmans Hotel.Men som tur väljer han Hotel Gyllene Knorren.Många  korvar ska beställas och levereras.Men det fanns ett problem.....PYRET ..GRISEN.Skulle korvana levereras i rätt hotel ? Och skulle Pyret ställa till det för Rantanen? Svaret får ni om ni läser boken.

 Två Roligt citat ur boken: -"Jag,äger nämligen en korvfabrik,"sa gubben
                                         -"Jaha,sa Ingo är.Är du korvgubbe?"

Boken var bra och spännande.                Färgen är brun som korv.          Boken får en stark 5.

fredag 10 augusti 2012

första sommarboken

Nu har jag läst ut den första boken under sommaren.
Boken heter Megakillen i dubbeltrubbel och är skriven av Martin Olczak och Anna Sandler.



Huvudpersonerna i den boken heter Melker Jonsson, Molly Jonsson, Zeppelin och Krille Knutson.
Melker är en helt vanlig person men om det är något brott i Småtorp så klär han ut till en superhjälte och tar fast skurken. Molly är Melkers lillesyster. Molly hjälper Melker när han ska ta fast skurkar och ger tips till han. Zeppelin är en halvtam kråka som är med Melker när han är superhjälte. Och Krille är den elaka personen i småtorp som gör brott.

Boken handlar om att Krille vill bli stans bästa frimärkssamlare så han smyger sig in i alla frimärksamlares hus i stan och tar sönder frimärkerna. Om han tar sönder dom så blir bara hans enda frimärken kvar. När Melker fick se det så sa han senast det till sin syster. Sedan gick syskonen till Krilles hem och dom skulle ta hans frimärks album. Dom gick in genom det öpnna fönstret och dom letade överalt och till slut hittade Molly frimärksalbummet  i en byrå. Sedan såg dom Krille utanför hans hus och då trodde Krille att det var Melkers Frimärksalbum så han tog det ifrån Melker slet sönder det och till slut sa Melker att det var Krilles eget album. Då blev Krille så ar att han klädde ut sig till mega killen och förstör allting i stan.

Jag tycker att boken är spännande och jag rekommenderar den till alla.

onsdag 8 augusti 2012

Sjukhus mysteriet

Jag har läst en bok som heter Sjukhus mysteriet.

Författaren heter: Martin Widmark 

Det handlar om två detektiver som heter Lasse och Maja. 
Sara och Dino åkte skidor. Sara åkte snabbt sen hon kråka med prästen. Sen Sara bröt benet. Dom åkte till sjukhuset. När dom kom fram sjukhus var Saras örthängen. Lasse och Maja tror att det är docktärna    som  tog Sara örthängen. 

Jag tycker att boken är bra och spännande. Man vet ej vem som är tjuven. 

Betyg 5   

Flyg och far

Den första boken jag har läst heter: 

Flyg och far. 

Det handlar om en kille som heter Axel.
Det är en häxa som gör massa problem för Axels kompisar.
Häxan har förtrollat Axels kompis som heter Rut.
 
Till en ... Groda!!

Jag tycker att författaren har gjort en bra bok som är spännande.

Det finns en häxa i boken som är elak mot barn. Häxan förtrollar alla barn. 
Axel går på en skola och skolan läskig. Jag tycker att Axel är rädd när häxan är nära han. Hans kompisar är också rädd för häxan. 

Jag tycker att boken är bra och är spännande. Det många personer i boken. Jag tycker att häxan borde vara snäll mot barn och hjälpa dom.

"Bibliotek"  "Nu tändas tusen juleljus"  

Betyg: 3 

nathalie, sommarlov 2

Den andra boken jag har läst under sommaren heter "Familjen Skum" och den är skriven av
Kaye Umansky.


Bokens huvudperson är Darren Pryd som man kanske hör på hans efternamn är hans familj på tre personer väldigt pryd.
En dag flyttar en ny familj in i området ingen mindre än familjen Skum, som är väldigt skumma.
Men Darren blir bara mer och mer nyfiken och hans mamma Fru pryd blir mer och mer rasande på familjen Skum. Efter ett tag blir Darren och den lilla flickan Himla Skum goda vänner.
Detta tycker Fru Pryd verkligen inte om och beslutar sig att gå och prata med familjen.
När hon kom tillbaka var hon helt chockad eftersom de var så trevliga. De hade nu bokat en tid för båda familjerna att ha en grillfest hos familjen Skum. från den dagen och vidare var de vänner allihop trots deras olikheter.


Ett roligt citat från boken är när Darren och Himla träffas för första gången
" - Himla Skum det är jag" jag tyckte det var kul eftersom hon sa bara sitt namn men det lät som om hon berättade att hon är väldigt skum.


Boken får 5/5 stjärnor av mig för det är en riktig skum och intressant bok.