onsdag 3 oktober 2012

Vampyren

Det var en gång Croglin. Croglin är en så sömnig och händelselös by att hundarna knappt orkar skälla inte ens på främlingar. Katterna sover i sommarsolen, bina surrar och fåren betar. Fåglarna sjunger i träden och högt uppe i luften, men de sjunger aldrig på kyrkogården. Visst är det konstigt.

måndag 1 oktober 2012

Jakten på energimojängen

Jag har läst ut en bok som heter "Jakten på energimojängen" med sidan 238 och författaren heter Fredrik Brouneus.
Bokens framsida.
Det var en dag det var en fest på Stora Hotellet i Enkelboda. Kvargström skulle dela ut årets snillepris som var hans uppfining, men då blev den stulen av två tjuvar. Tim bestämde sig att leta rätt på uppfinningen, han blir då prao-elev till professorn Kvargström. Det han inte vet är bara vem de tjuvarna är, men han får mer reda om musteriet och han blir i ett tätare musterium varje dag. Men de fick tag på tjuvarna efter att de hade kämpat hårt. Alla blev jätteglada, och sedan, efter att ha fått tag på uppfiningen som  heter energimojängen, fick Tim jättemånga samtal och sms när han kom hem. Han fick ändå inte åka till sin mamma, neh, men innan han sov kom hans mamma till Tim och de kramades in till varandra jättelänge.
Jag levde mig värkligen in i boken för den var jätte spännande och jag ville bara inte att boken skulle ta slut. Jag tycker att boken ska få 5/5 som betyg.