torsdag 18 oktober 2012

Välkommen hem, Sandra!!

Jag har nu läst klart boken " Välkommen hem". Den har 345 sidor. Författaren är Johanna Lindbäck.

Huvudpersonen i boken är Sara. Sara är tillbaka till Luleå  från gymnasiet i London. Hon gick i gymnasiet där i 1 år. Innan hon åkte dit så dumpade hon Mattias, (hennes kille). Mattias har en tvilling syster som heter Bella, Sara var jättebra vän med henne också. Så dom tre brukade umgås tillsammans. Sara trodde att när hon skulle komma tillbaka så skulle Mattias förlåta henne och allt skulle va som de var förut, men hon hade fel. Sen Mattias sett henne ute när han jogga så har han bara försökt undvika henne.
Efter ett tag möter hon en kille som heter Adrian, hon tycker att han är irriterande men plötsligt börjar hon tycka att han är rolig och att det blir roligt när han är med.

Hur kommer det gå för Sara och Mattias och deras kärleksliv? det får ni ta reda på när ni läser boken.

Jag tyckte att bokens berättelse var bra och ganska spännande.

När jag läste boken så fick den mig att tänka på att aldrig bara lämna en person, som Sara gjorde med Mattias.

Ett citat ur boken: "Mamma tog emot mig med öppen famn och en lång hård kram när jag klev in i lägenheten". Jag valde just denna citat eftersom jag tyckte det var gulligt.

Jag ger boken 3/5 som betyg för att jag tyckte den var ganska bra och ganska svårläst.

Om jag skulle rekommendera boken till någon så skulle det vara till dom som gillar att läsa ganska långa böcker med många sidor.






söndag 14 oktober 2012

Romantik i Rom

Jag har läst boken Romantik i Rom.Den är skriven av Megan Stine.
Hvudperssonerna i min bok är Charli och Leila.De har fått ett sommar jobb i Rom där de ska jobba som assistenter till en designer.De får nästan sparken redan första dagen.

Men det är något som inte stämmer med mr Torntoni.
Han får hemliga samtal som han blir rasande arg på när Leila råkade höra ett av dem,och vad är det för räkningar och bilder på chefens vår kolektion som han har på sitt bord?

Den hära boken fick mig att tänka på att även om nåt är jobbigt eller svårt så ska man aldrig ge upp.
Jag tänkte på detta för att jag är en son som har dåligt tålamod och om jag inte lösser ett problem efter ett tag så ger jag upp.Fast nu har jag lärt mig att man  inte ska göra det.

"Fattar du att vi nästan fick sparken första dan?".Jag tog med detta citat för att jag tyckte synd om dem.De fick nästan sparken från ett så bra jobb redan första dagen.

Jag ger boken 3/5 för att den var bra men den var inte så spännande att man bara ville läsa mer hela tiden och den var lite för lättläst.