fredag 23 november 2012

Hjortfot

Boken jag läser heter Hjortfot. Skriven av Edward S.Ellis. Boken har 91 sidor.En dag ville Hjortfot gå på en äventyr med sina kompisar, alla fick förutom en pojke och det var George. Hjortfot vill inte gå utan George för att George är en bra reskamrat tycker Hjortfot. Georges pappa ville inte att dom ska på ett äventyr. Georges pappa sa att det var farlig och han sa okcså så länge han lever får ingen av dom gå nånstans. Efter några måneder dog han och så tänkte Hjortfot att det var nu dom kunde gå på den äventyr dom ville gå på så länge. När Hjortfot hade tråkigt ibland brukade han att rida på sin Häst.Jag tyckte att bokens berättelse var spännande och fick mig att tänka på hur det var förr i tiden.kompling: Hjortfot hade räddat sin kompis från massa med bufflar som hade sprungit från sitt stall. jag hade också räddat min kompis från att bli påkörd av en bil. Citat: " värför har du bajsat i min säng?". Jag tog citatet föratt den var rolig. Jag ger boken 4/4 i betyg. Jag rekommenderar boken till dom som Gillar roligt äventyr.
foto "http://www.flickr.com/photos/bombeador/"

Hjortfot

Boken jag har lätt ut heter Hjortfot på prärien. Och är skriven av Edward S.Ellis Boken har 91 sidor. Huvud personen heter Hjortfot. Hjortfot och hans vänner ska Gå på en resa til stilla havet. Resan skulle ta många månvarv att ta sig dit, för att det liger i andra sidan av landet.

torsdag 22 november 2012

Draktämjarna

Jag har börjat läsa en ny bok.Titeln är Draktämjarna. Författaren heter Emma Maree Urquhart. Huvudpersonen Heter Carol. Carol är ett barn som spelar ett spel som heter Draktämjarna. Boken har 113 sidor. Carol har en drake som är hans vän.

Kalle och Choklad-fabriken

Boken jag har läst heter Kalle och Choklad-fabriken. Boken är skriven av Roald Dahl och den har 162 sidor.Jag tyckte att den var en bra bok som jag läste men.Kalle är 12 år gammal och bor med sina föräldrar och har sex syskon.När han fick en biljett så fick han gå till choklad-fabriken.Jag fick tankar att han hade varit i ett bra familj.Jag gillar den och ger boken minst 4/5 eftersom att den var intressant och spännande.Jag skulle rekommendera den för alla som gillar en sån saga.Kalle hade tagit med sig familjen till fabriken och han tyckte att det var ett spännande ställe och att familjen behandlade honom på ett snäll sätt

Foto:tofflan.wordpress.com

tisdag 20 november 2012

Brev till mamma

Boken jag senast har läst heter Brev till mamma.
Boken är skriven av Teresa Cardenas, år 2008 blev den översättad av en svensk kvinna som heter Yvonne Blank.
 Boken har 89 sidor så den är väldig liten men innehållet är jätte viktig särkilt när berättelsen är baserad på något sant men författaren har bara ändrat namn på personerna.

Tyvär så står det ingen namn på huvudpersonen eftersom att huvudpersonen skriver brev till sin döda mamma.

Huvudpersonen i boken är mörkhyad, har tjocka läppar, afro hår och en stor rumpa!.
Foto:http://www.flickr.com/photos/krisandapril/

Huvudpersonen är en tjej i femton årsåldern.Hon bor tillsammans med hennes mamma.
 Hennes mamma har dött. Så det vi läser i boken är att  tjejen  börjar skriva brev till sin mamma och det 
är genom dem vi får läsa hennes berättelse och hur hon
längtar efter sin mamma och efter ett liv där hon inte blir slagen,hånad och retad.

Tjejens pappa är försvunnen,
så dem hon bor med är hennes moster Catalina och hennes två barn.Hennes dumma, elaka,fula,gamla mormor hälsar på varje dag.
Tjejen blir slagen varje dag och blir retad för sin stora rumpa hennes läppar och hudfärg.

När jag läste boken tänkte jag på hur kan ens egen moster  behandla hennes systersdotter på de viset eller sin egen mormor usch vad hemskt det är!.

Ett citat som jag har valt ur boken "Mormor gav mig en örfil.Tyst med dig, din tjockläppade olyckskorp! Du för otur med dig".
Jag valde den här citatet för att jag tänkte på kunde inte hennes mormor prata med henne på ett snällare sätt?.

Jag ger boken 5/5 för den är super bra!!

 Jag kommer att ha boken i mina tankar länge. Mycket mycket fin och läsvärd bok.

Jag rekommenderar den till dem som gillar att läsa tunga och sorgsna böcker.

måndag 19 november 2012

Eva & Adam sista pyjamaspartyt, Sandra!!!

Jag har läst klart "Eva & Adam sista pyjamaspartyt". Författaren till den boken är Måns Gahrton och har 137 sidor.

Huvudpersonerna i boken är Eva och Adam. Evas familj består av mamma, pappa, lillebror Max och storebror Tobbe. Adams familj betstår av mamma och pappa. Eva och Adam är ihop och älskar varandra. Dom säger att dom för alltid kommer att vara tillsammans. Dom går i samma klass också. Men en dag får Eva den sämsta nyheten i världen. "Adam ska flytta". Ja som sagt så får Eva reda på att Adam ska flytta bort till Stockholm för att hans pappa skaffat ett nytt jobb. Ja självklart så kommer Adam att byta skola till någon i Stockholm. Då blir Eva jätteledsen och börjar gråta. Men en dag får hon en ide om att Adam ska göra en avskedsfest. "Ett pyjamasparty". Först tvekar Adam men sen tycker han att det låter super bra och bjuder hela klassen. Men när Adam ska sätta sig i flyttbilen så ångrar hans pappa sig och vägrar flytta. Adam och Eva blir överlyckliga......

Jag tyckte att bokens berättelse var super bra. För att jag älskar Eva och Adam böcker.

När jag läste boken fick jag inga speciella tankar men jag tänkte lite på kärlek så klart. För att Eva och Adam böcker handlar mycket om kärlek.

Ett citat ur boken " Han är på sitt bästa morgonhumör". Jag valde denna citat för att jag brukar vara på bra humör på morgonen.

Jag ger boken 5/5 som betyg. För att den var spännande och super bra.

Om jag skulle rekommendera boken till någon så ska det vara för dom som är 10 år och uppåt. För att då förstår man boken bättre.