lördag 13 oktober 2012

Festen

Jag har läst boken "Festen".Som är skriven av Catrin Ankh boken har 39 sidor med full av spänning.Boken handlar om Sara och Anna.Dom var på en fest Kevin,en kille i klassen blir full och kysser Sara hon säger "nej" då blir han arg.Vad finns i Facebook nästa dag i Kevins logg?Vad var det för bild han la upp?.Boken fick mig att tänka på att jag har gjort ett bra val av att inte ha Facebook.Boken passar alla,fast om du ska få någon att sluta gilla Facebook har du valt en bra bok.Boken får en stark 5

fredag 12 oktober 2012

Dracula

Jag har läst ut Dracula av Bram Stoker. Den var inte läskig för mig.
Den handlar om en man som heter Jonathan. Jonathan ska sälja ett hus till en
greve som heter Dracula. Denna greven bor i ett slott i Transsylvanien.
När Jonathan var i slottet så misstänkte han något skumt med Dracula.
Han åt inte, han var bara vaken i natten och han syntes inte till i spegeln!
Vill du veta varför? Vad tror du? Därför att han är en blodtörstig vampyr!
Vampyrer är varelser som lever på att suga blod från människor.
 Jag skulle inte vilja möta en sådär parasit. För att det skulle inte vara bra!
Jag tyckte att den var lite äckligt.


Jag ger boken 4 av 5 poäng.
Den som gillar skräck ska läsa denna bok.




(Jag kunde inte hitta en likadan bild på min boks framsida.)

torsdag 11 oktober 2012

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, Sandra!!










Jag har nu läst ut boken " Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag ". Den är skriven av Sara Ohlsson, och har 299 sidor.

Huvudpersonen i boken är Olivia, Olivia är en 17-årig tjej som har ett ganska normalt liv. Hon bor själv i en lägenhet, men brukar alltid hälsa på hos mamman och pappan. Hon har en lillebror som heter Felix och en mamma och en pappa. Mamman och pappan har lite relations problem, men Olivia tror att det löser sig. Men däremot så har John, Olivias pojkvän dumpat henne. När hon fick reda på att han ville göra slut så krossades hennes hjärta i tusen bitar. Sen dess har hon hånglat med vem som helst, till exempel med Kalle och Danijel. Men Tor har stöttat henne hela tiden, till skillnad från Emma och Jenni som bara sviker.

Jag tycker att denna berättelse är ganska bra, den var inte för svår men inte för lätt. Denna bok är en ungdomsbok.

När jag läste denna bok så fick den mig att tänka på att inte flytta hemifrån för tidigt, eftersom då gör man bara dumma grejer och dricker för mycker sprit utan att mamman vet. För att det är bra om föräldrar kan varna innan man gör dumma grejer.

Här är några bra citat ur boken:
"Min älskade John, min världens snyggaste och snällaste och smartaste och sexigaste och allt-bra-som-börjar-på-s-John", jag valde denna citat för jag tycker det var gulligt sagt av Olivia till John.


Jag ger boken 4/5 som betyg eftersom den var ganska bra.

Om jag skulle rekomendera boken till någon, så ska den personen minst vara 11 år eftersom det är en ungdomsbok, och ungefär under 11 år så förstår dom inte vad som menas.


Hemligheten

Den underbara boken som jag har läst heter "Hemligheten"och är skriven av Catrin Ankh.Boken har 38 sidor och är en ungdomsbok lite sidor men väldigt tankeväckande.Sara som är en bästa vän till Anna.Sara får ett samtal från Anna och säger att det är en hemlighet som hon måste berätta.När dom väll möts säger Anna hemligheten.Hon börjar gråta.Boken fick mig att tänka på att ibland kan vänner komma till en stor nytta.Bokens berättelse var bra.Den var lite lätt men det var starka känslor och ord....Boken får en väldigt stark 5

onsdag 10 oktober 2012

Kalla kårar Fågelskrämmorna

Nu har jag börjat läsa en ny bok. Boken har 125 sidor. författaren heter RL stine. Jag har läst många böcker av kalla kårar. Dem flesta böckerna som jag har läst är bra. Huvudpersonerna heter Jody och Mark. Jag hoppas att boken är spännande.

söndag 7 oktober 2012

                   VATTENHÄSTEN
Nu har jag läst klart Vattenhästen. Den boken har 160 sidor och författaren är Dick king-Smith.

Kirsties och hennes lillebror Angus var ute vid stranden, med Gruffar. Gruffar är Kirsties och Angus morfar. Där hittar Angus ett ägg som de lägger i ett badkar hemma. Nästa dag när Kirstie vaknar så ser hon att ägget har knäckt då springer hon snabbt till Angus och morfar. Efer en vecka så undersöker Gruffar vad det är för husdjur, tillsist så fick det ett hästhuvud. Kirstie sa men Gruffar det är en vattenhäst. Dem kunde inte säga till mamman för hon skulle,säga nej lämna den tillbaka men det gjorde hon inte. Vattenhästen fick ett litet akvarium som den levde till den blev tillräcklig stor för att vara i havet. Vattenhästen fick namnet Kruse av Angus. Han och Kirstie har bråkat mycket om att mata den. de älsade Kruse så mycket. Sen när det var dags att släppa Kruse var han jättestor och lång. Angus och Kirstie ville inte släppa honom för dem tyckte om den så mycket. Sedan kunde de ro båt till den och klappa på vattenhästen.........

Jag rekommederar den här boken för alla som gillar spänning. För att läsa den här boken måste man vara 11+ för det finns svåra ord i den och några gamla ord. Den är inte lättläst. jag ger boken betyget 4 av 5



det är bokens frambild....