lördag 27 oktober 2012

Äventyr med Sigge

Jag har läst klar en bok som heter: Äventyr med Sigge
Författare: Lin Hallberg och Margareta Nordqvist
Den har 138 sidor har boken.


Boken handlar om en tjej som heter Elina och en häst som heter Sigge.
Det var sommarlov och det var varmt. Elina var ledig alla dagar.Men nu är hon nio år gammal.Hon längtar tills att hon blir tio år gammal. För att hon vill rida på sin häst.
 Elina fyller år och hennes kompisar bjude in henne till äventyrsritt som hon och sin häst ska vara med på äventyrsritt. Elina har en lillasyster som är var elak mot henne. Till äventyrsritt följde hennes mamma. Elinas lillasyster, hennes lärare och kompisar. Elina fick lära sig rida bättre och bättre. De fick sova över en hel dag i äventyrsritt. Elina gillar att vara på äventyrsritt.

När jag läser den här boken då tänker jag om hästar för att hästar en snälla mot människorna och är söta.
Jag tycker lite om hästar. Kanske tar en bok till om hästar.

Jag ger boken 5 av 5


fredag 26 oktober 2012

Recension Burak


Boken som jag har läst heter Ludde tar Gothia cup och författaren i boken är Viveca Lärn. Boken har 141 sidor.

Äntligen kom den dagen Ludde väntade på. Hans 11 års dag. Han har väntat länge på sin födelsedag för att man får vara med på en cup som heter Gothia Cup.

Gothia Cup är den största fotbolltunering i hela värden där alla lag i olika länder kommer och spelar i Göteborg.


Hans lag kämpade bra och var helt trötta men dom gjorde sitt bästa. Dom kom till b-slutspel men misssade finalen. Luddes lag som heter Rävarna var ganska nöjda med resultatet.
Jag tycker att boken var spännande och jag ger boken 4/5 och jag rekommenderar boken till alla som gillar fotboll.
Jag har läst ut min bok som heter "Flykten till järnets land". Boken har 212 sidor och är skriven av Maj Byock. Huvudpersonen är Jean och Marie, Jeans och Maries far är en skicklig smed i Vallonien i södra Belgien på 1600-talet. När det blir ont im arbete flyr han och hanns familj till Sverige. Resan blir spännande. De möter rövare och trollkonstnärer och reser genom trakter som har härjast av kriget. När de äntligen kommer fram väntar dem ett nytt och annorlunda liv...
Jag tycker boken var bra och jag ger betyget 4/5. Jag rekomenderar den här boken till dem som gillar böcker med äventyr.

torsdag 25 oktober 2012

Recentionen

Nu har jag läst ut min bok och den heter "Bert och ryska invansionen". Huvud personen heter Bert. Den är skriven av Sören Olsson och Anders Jacobsson. Boken har 125 sidor.Bert är i högform lika rolig som alltid. Den här gången kommer en gymnastiktrupp från Ryssland på besök till Öreskoga. En av tjejerna ska bo hemma hos familjen Ljung, och när det visar sig att hon ska ta över Berts rum blir han vansinnig. Förblindad av ilska ser han inget positivt med att ha blivit utslängd från sitt rum. Men en dag ringer en okänd kille på hemma hos Bert och vill träffa Darja! Först då börjar Bert inse att hon faktiskt är en underbar tjej. om Bert och Rysk flicka. Berts föräldrar hade hyrt hans rum och han var tvungen att flytta in i garderoben. Bert får en oväntat besök, han har bara en sov säck och en dator med sig i garderoben. Bert fyller tretton år och ska börja i sjuan. "jag ska bajsa i hennes säng istället." jag valde det här citatet för att det var roligt. jag ger boken 3/5 betyg sättning.

tisdag 23 oktober 2012

Eva & Adam, Sandra!!

Jag har nu läst klart Eva & Adam "Att vara eller inte vara - ihop". Den är skriven av Måns Gharton och Johan Unenge, och har 122 sidor.

Huvudpersonerna i boken är Eva och Adam. Eva och Adam går i samma klass. När Adam började i Evas klass, så förstod Eva direkt att han var hennes typ och dom blev ihop. Adam hade också samma känslor för henne, han gillade henne också. Men det finns så mycket som förstör mellan dom, till exempel teater, Sebastian och Mia.

Evas familj består av: Mamma, pappa, storebror Tobbe och lillebror Max. Hon tycker att Tobbe är jättejobbig och hon tycker att Lillebrorsan Max också är jobbig. Han och hans batman dräkt brukar Eva alltid säga. Hennes lillebror har alltid på sig en batman dräkt och det har Eva tröttnat på.

Adams familj består av: Mamma och pappa. Adam är ensambarnet i familjen. Han tycker att det är jätteskönt att vara de.

Läs boken så får ni se vad som händer mellan Eva och Adam.

Jag tyckte att bokens berättelse var jättebra och spännande. Jag tyckte det för att den var ganska lättläst men också rolig.

När jag läste boken så fick jag inga speciella tankar om den. Jag tyckte den var så spännande att jag inte hann tänka på något när jag läste.

Ett sorligt citat ur boken, "Nu rinner tårarna igen".

Boken får 5/5 som betyg, eftersom den var super bra.

Om jag skulle rekommendera boken till någon så ska det vara för dom som gillar roliga och kärleks böcker.

söndag 21 oktober 2012

Recension

Boken jag har läst heter "HJORTFOT". Huvudpersonen heter Hjortfot.
Boken har 123 sidor. Hjortfot är en indian, han är stark och snabb person han har två vänner som heter Victor och George. Dom kommer ifrån Amerika och dom jobbar som byggarbetare.
Hjortfots förfädrar och Victor och Georges förfädrar krigar mot varandra.
Boken är äventyrlig och spännande bok. Jag rekommenderar boken till dom som gillar äventyr.
Jag ger boken betyget 3/5.


Mvh Jalle